19:30 Nedsläpp
Ny och viktig seger över Solna
2021-11-10 18:00
Laddade grabbar i båset med Marcus Glansborg (nr.17) och Simon Fast (nr 20) i förgrunden

Tisdagskvällens match mot Solna, som slutade med seger för oss med 4-2 efter periodsiffrorna 1-1, 3-0 och 0-1, var mycket viktig för våra fortsatta chanser att nå fortsättningsserien AllTrean. Genom segern hakade vi på Österåker, Vaxholm och Mälarö som vi slåss med om platserna 3 och 4 som innebär spel i AllTrean.

Matchen var svängig och innehöll mycket slarv från vår sida och då framförallt i powerplay och vi kom heller inte upp i något högt tempo trots att vi redan eter 1,13 fick favören att spela i numerärt överläge. Dessvärre blev det numerära överläget resultatlös men några minuter senare kom det efterlängtade målet genom Malcolm Nordström som, efter att David Sävje gjort ett bra jobb och "checkat" till sig pucken, gav oss ledningen med 1-0 efter 6:38.. Strax eter målet råkade vi ut för en utvisning som vi klarade av men precis när vi blev fem utespelare på isen igen och hunnit organisera oss styrde dessvärre Emil Andersson in kvitteringen till 1-1. I periodens senare del åkte vi på några utvisningar och fick spela i numerära underlägen vid två tillfällen som dessbättre klarades av utan att Solna lyckades gör något måll. Skotten i perioden vanns av Solna med 10-5

I den andra perioden inledde våra killar med spel i ett högre tempo vilket också gjorde att vi förde matchen klart och ledningsmålet kom också ganska tidigt in i perioden då Rasmus Frödén efter 3:11 gav oss ledning med 2-1 efter ett snyggt förarbete av Elias Persson och Filip Beiron. Drygt två minuter däreter var det åter dags för nästa mål och denna gång var det Kim Miller som med en backhand gjorde sitt första seriemål genom att sprätta upp pucken i nättaket och utöka vår ledning till 3-1 assiterad av Calle Kimell och Jerry Linder. Målet kom efter 5:26 och endast 27 sekunder därefter gjorde Oscar Nelsson också 4-1 efter förarbete av Kim Miller och Sebastian Jyttner. Därefter fick vi möjligheten att utöka vår ledning ytterligare genom att Solna drabbades av utvisningar varvid vi fick spela fem mot fyra vid tre tillfällen dock utan att lyckas göra något ytterligare mål. Skotten i perioden vann vi med 8-5

I den tredje perioden drogs tempot ned ordentligt vilket gynnade framför allt Solna som efter 5:59 dessvärre reducerade till 2-4 efter att deras bäste målskytt Aki Virtanen "snott" åt sig pucken på den egna blå linjen och därefter kunde i ensamt majestät åka mot mål och sätta pucken i nät  bakom vår målvakt Linus Storckovius. Efter målet skapade båda lagen en hel del målchanser men något fler mål blev det inte trots att vi själva återigen fick möjligheten att vid två tillfällen spela i numerärt överläge.  Skotten i perioden vanns av Solna med 16-15

I och med segern klev vi närmare de lag som vi "fightas" med om platserna strax ovan strecket. Just nu ligger vi på 6:e plats på 14 poäng, och närmast framör oss har vi Vaxholm på 15 poäng. På de etertraktade platserna 3 och 4, som genererar spel i fortsättningsserien AllTrean, ligger Österåker som 4:a på 16 poäng och Mälarö som 3:a på 18 poäng. De matcher vi har kvar att spela i grundserien är nu på fredag då vi möter just Österåker på bortais. En match som kommer att bli helt avgörande för vår del. Däreter har vi bortamatch mot Mälarö på tisdag kväll och grundserien avslutas på fredag i nästa vecka då vi möter "tabelljumbon" KTH hemma i Farsta Ishall.