J20
Nu bjuder vi in till öppen J18/J20-träning inför 2024-2025 säsongen
2024-03-01 14:28, J20
Nu blir vi bättre även i J20 säsongen 2024-2025

Den 12 mars kör vi fartfylld öppen träning för J18/J20 inför 2024-2025 säsongen. Klockan 20:00-21:30 är det som gäller, sprid anmälan och visa ditt intresse till niklas.harju@farstahockey.se eller 070-318 19 77

A-laget
Referat: Älta - Foc Farsta IF A-Lag Herr
Älta blev för svåra i returmötet
2024-02-22 16:04, A-laget
Felix Johansson kämpar hårt för att vinna tekningen emedan William Kroon (nr 8) samt Kim Miller är beredda att understödja

Älta drog det längsta strået genom att vinna med 3-0 i onsdagskvällens playoff match som avgjordes i Älta Ishall. Periodsiffrorna blev 0-2, 0-0 och 0-1 med vår siffror nämnda först. I och med vinsten är nu Älta vidare till Playoff 2 emedan vi har spelat färdigt i seriesystemet för denna säsong.

A-laget
Referat: Foc Farsta IF - Älta
Förlust i den första playoffmatchen mot Älta
2024-02-21 11:00, A-laget
Isac Guve Törling är framme och stör Ältas målvakt emedan William Lindh och Filip Beiron, som är i bakgrunden, är beredda att ingripa

Gårdagskvällens playoff match slutade i en förlust för FoC Farsta med 2-6, Vi fick en mycket dålig inledning i matchen med slarvigt passningsspel och dålig skärpa där felpassen bytte av varandra vilket Ältas rutinerade gäng utnyttjade optimalt. Redan efter 10 minuter hade Älta noterats för 12 skott på mål och införskaffat sig en ledning med 2-0. Efter hand blev vårt passningsspel bättre varvid även matchen jämnade ut sig.

A-laget
Playoff match mot Älta i kväll
2024-02-19 18:11, A-laget
Kim Miller och Alexander Söderman-Persson pressar Ältas back Niklas Lagerqvist vid förra mötet i Farsta Ishall

I kväll, tisdag den 20/2,  börjar playoff spelet för Kvalserien till HockeyTvåan. I den första playoff omgången möter vi Älta som kommer på besök här hemma i Farsta ishall. Matchserien spelas i bäst av tre matcher. Returmötet sker i morgon onsdag i Älta Ishall och en eventuell tredje match spelas på söndag kväll.

Vi har mött Älta två gånger tidigare denna säsong där båda matcherna var mycket jämna och lagen har tagit var sin seger. Matchen i kväll lär inte bli något undantag!

Matchen börjar kl. 19:30 i Farsta Ishall och det är gratis entré,

Alla är mycket välkomna!

A-laget
Referat: FOC Farsta IF - IFK Österåker Vikings HC
Andra platsen räddad efter seger mot IFK Österåker
2024-02-17 13:30, A-laget
Isac Guve-Törling visar sin glädje efter att han kvitterat till 4-4. De övriga Focarna som kommer bakom är Elias Persson, Julian Bjurulf, Mathias Lindgren och Jerry Linder

Efter en bedrövlig 1:a period tog sig laget samman och vände ett 1-3 underläge till seger med 8-4 i gårdagskvällens seriematch mot IFK Österåker efter periodsiffrorna 1-3, 2-0 och 5-1. Den första perioden präglades av mycket slarv och dåligt hemjobb där lagdelarna var långt ifrån varandra och grabbarna spelade mer individuellt i stället för som ett lag.  Den andra perioden blev något bättre och i den tredje perioden lossnade det rejält och spelet blev riktigt bra och trots den dåliga inledningen blev det till slut en stabil seger.

I poäng protokollet hade några av killarna en fin dag där vi bland annat kan notera att Elias Persson stack ut med 1 mål och 3 assist tätt följd av Isac Guve-Törling som gjorde 3 mål samt William Kroon som noterades för 3 assist.